Robert-Folkert.reismee.nl

Piet Piraat

Zo weer een teken van leven vanuit het zonnige

Cool
Bonaire, hoewel het regenseizoen is begonnen. Gelukkig niet zo erg als vorig jaar, nu zo af en toe een flinke bui. Maar dan flink ook haha !! Hier nog steeds bezig met de tuin en huis hoor !! Makkie an he héé, de tropen. We hebben ook flink gejut, zodat de tuin ook weer wat meer aangekleed is. We werden wel gecontroleerd door Stinapa, je mag alleen drijfhout meenemen en verder niks !! Geen stenen, schelpen, dode koralen of wat dan ook, wat tot de zee behoort/behoorde is verboden om mee te nemen !!! Stinapa beschermt het riff en wat bij de zee hoort !!! Daarom is het riff rondom Bonaire nog zo mooi en intact. Het is nu wel rustig op het eiland, maar de eerste cruiseschepen zijn al geweest, eind deze maand gaat het echt beginnen. Qua duikers valt het mee, alleen niet veel cursussen helaas, allemaal gebrevetteerde duikers. Komt wel weer straks !! Kom niet te kort wat duiken zelf betreft hoor !! Folkert heeft nu ook een bijbaantje haha, hij werkt op Bootje Biertje. Dit is een taxiboot, die brengt mensen van en naar Klein Bonaire. Hier worden ook feesten op gegeven en dan vaart hij zo 2 a 3 uur rond. Folkert staat dan achter de bar en voorziet iedereen van de nodige drankjes en hapjes. Ja zelfs Folkert gaat internationaal, maar hij vind het heel leuk en ontmoet zo weer andere mensen natuurlijk. Er zijn misschien nog meer vooruitzichten, nog niet zeker, dus zeg er lekker nog niks over !!! Hij is zijn plekje nu ook aan het vinden. Is moeilijk voor hem, ook niet meer de 'jongste', een nieuwe start en ik werk natuurlijk. Zelfs met Halloweenparty is hij mee geweest en wel ................... als Piet piraat
Undecided
haha !!! Ik kwam nog een oud collega tegen, wilde gaan duiken, hoor ik opeens ' hé Robert, hoe is tie dan ?'. Staat Rob in ‘t Hout achter me. Echt leuk, lang gesproken en natuurlijk een duik gemaakt. Ondertussen ook een 5tal specialties gehaald: Wreck, Deep dive, Nitrox, Navigation en Shore dive. Kan ik nu dus ook gaan geven, leuk hoor. Ohh ja niet te vergeten, kreeg mijn instructorcard binnen na .................5 maanden. Ach hij is binnen iig. Ook nog lekker op de wakeboard gestaan, hadden een speedboot gehuurd voor een middag. Jammer dat de power niet genoeg was, maar volgende keer beter iig. Qua vermaak helemaal niks te klagen !! En klap op de vuurpijl .................gesnorkeld met een BLAAUWE WALVIS van een meter of acht. SUPER gaaf, nog een hoekduik gemaakt en in zijn kraaloog gekeken, maar of hij mij zag !?!?!?! Kwam naar boven op nog geen 3 meter afstand denk ik kickeeeeeeeee
Laughing
!!

Bon Dia mi dushi's

Nou Ro is dus weer blij met zijn nwe kaartje. Wat hij nog steeds ziet in het duiken is mij een raadsel

Surprised
. Enfin het is een hobby en hij verdient er tevens bij. Zoals jullie gelezen hebben heb ik een partime baantje erbij op Good Return of te wel bootje biertje. 5 oktober werd ik in het diepe gegooid. Cruiseship kwam binnen en ik maar mensen enthousiast maken om gebruik te maken van Good Return. Volgens Gerry, de eigenaar, had hij een goede omzet. Dus klopte ik me maar eens op mijn linkerschouder
Tongue out
. En het verdiend ook nog toppy hoor. Ja en dat allemaal nog in het engels ook. Voorts doe ik nog steeds vrijwilligers werk bij stichting dierenhulp. En er zit misschien wat aan te komen voor de weekeinden. Zou wel gaaf zijn, daar Ro zijn weekend begint op Maandag t/m Woensdag, want om de hele dag aan the beach te liggen gaat duidelijk vervelen. Ja het is geen vakantie.

Tegenwoordig hebben we elke week een hulp, heerlijk hoor. Dus geen zwaar werk meer voor me.

De laatste tijd wordt je hier gek van de muggen vooral tegen de avond en ‘s-ochtends. Toen kreeg ik een suggestie van een kennis neem vitamine B Complex dat schijnt te helpen. En ja hoor het wordt al minder dat ze me steken. Dus degene die naar ons toe willen komen, begin een week voor vertrek met die troep. Ja het stinkt wel in de medicijnkast of keukenkast. Moest toen gelijk aan mijn moeder denken in de 50ger jaren daar zij ook die pillen slikte en ik aan de levertraan zat. Ja en toch nog er goed uitzien. Hoe is het mogelijk.

Voor de rest leven we hier van de ene bbq naar de andere. Maar wat ben ik nog steeds blij met mijn vaatwasser. Het eerste halfjaar was ik steeds de pineut met afwassen. KUT. Nou zo gaan we ff op zoek naar een graskantmaaier of te wel streamer, ja er groeit zelfs gras in de achtertuin en ik wil dat graag handhaven. De buren hebben de hele achtertuin met gras. Ja dus je begrijpt dat ik dat gaaf en mooi vindt vooral in de regentijd. Met die twee honden, die lopen van de blubber zo het huis in, nou ja lopen meer stormen. Af en toe is het wildwest. In Nederland zou ik gek geworden zijn, maar hier moet je je er gewoon aan overgeven.

Af en toe denk ik nog vaak aan Nederland, Hazerswoude en de camping Chamavi. Ja hier is nergens blote billen zonnen. Prut of te wel shitt.

Inmiddels heeft mijn zoon en schoondochter een huis gekocht op Bonaire, dus die zullen we wel regelmatig zien. Leuk hoor kan het goed met ze vinden. Jammer dat ik niet meer hoor van mijn twee dochters. Maar ja zo is het leven ik heb er nu een stiefdochter bij, moet je maar rekenen. Nog een maandje en de kerstspullen gaan uit de doos. Heavy hoor hier zo in de warmte en met je korte broek Kerst te vieren.

Nou ik ben het nu weer ff zat. Ga wat doen een peukie roken en daarna naar the store voor the weat eater.

Één minpuntje voor mij, krijg de laatste tijd weer last van mijn vaten. Waarschijnlijk door de eerste maanden stress en smokie smokie. Moet volgende week naar de chirurg om te horen of het in Nederland bekeken wordt of in Colombia. Hoop Nederland daar ik geen woord spaans uit mijn strot krijg.

Hou jullie je allemaal taai en haaks en ga lekker genieten van de komende winter. Ijs krabben zowel van de ramen als de stoepen. Succes ermee.

Veel liefs en tot gauw

Ayooooooooooooo

Ps, ondertussen alweer 1 jaar getrouwd 20102010 !!

Wink

Gert Kamphuis

Hey mannen,
Leuk weer wat te horen.Heb overigens wel een lange mail naar jullie gewone mailadres gestuurd...
Koos en ik dragen inmiddels vriendschapsringen.Wit goud,met onze vingerafdrukken erin ,in geel goud.In Schoonhoven laten maken.Echt toppie!
Dit was het even,rest volgt.
xxx Koos en Gert