Lisa
Nu geen verhaal van Robert of Folkert...,, maar van mij: Lisa!! Ja, eindelijk ben ik hier!
Ben Vrijdag 29 juli aangekomen op Flamigo airport ! Natuurlijk huilen toen ik daar aan kwam haha en papa hield het ook niet echt droog. Moest wel ff wennen aan die hitte zeg ! Heb natuurlijk van alles meegemaakt hier. Jullie zullen het allemaal wel lezen haha.
Ben met Folkert naar het ezelpark geweest, was een gezellig dagje uit ! We hadden dus een zak voer voor die ezels gekocht, zijn door het park gereden en gaven ze dus wat. Een tijdje later stoppen we even om een foto te maken en we stappen uit. Nou wij een foto maken, begint Folkert te rennen naar de auto. Ik omkijken , is er een ezel met zijn voorpoten in het raam gesprongen en heeft met zijn kop die zak gepakt !! Maar die zak scheurde. dus hij at eigenlijk alleen maar een papierenzak haha. Maar ja de auto lag natuurlijk wel helemaal vol, dus Folkert deelt het allemaal uit aan de ezels maar het werden er steeds meer. dus Folkert werd helemaal omsingeld. Nou echt, die man werd gek haha. Hij helemaal schreeuwen tegen die beesten, ‘FF TIME OUT, wegwezen nou ! Ja zombie jij hebt genoeg gehad, Ksssssssst' en ik lachen!

2 augustus was Folkert jarig !!

Ben ook nog een ochtend met papa naar opvangtehuis geweest voor Lora's en Kiprichi's. Was erg leuk, voederen, hokken schoon maken en ze lekker laten douchen. Zat ook nog een heel kleintje bij, die was nog helemaal kaal !! Als ze zelf kunnen eten, mogen ze weer de vrijheid in.
Die woensdag daarna ben ik begonnen aan mijn Duik cursus voor open water. Ik kreeg natuurlijk les van mijn vader. Het was echt heel leuk ! We keken elke dag eerst een dvd en daarna gingen we het water in en deden we skills (opdrachten). We deden allemaal skills en oefeningen voor het geval dat er iets gebeurd en dat je dan weet wat je moet doen. We hadden ook pauze en daarna weer een duik. Ik heb de cursus in 3 dagen gedaan. Daarnaast moesten we ook theorie leren. Dat was wat minder, maar heb het toch gehaald met 94% !!

Heb veel met Folkert op de pier gelegen, was heel gezellig om weer met hem te zijn. Lekker bruin worden, milkshake, zon, zee, een leuk boek. Dat is nou vakantie haha !! Ohhh ja en zwemmen.
8 augustus kwamen Ab & Will, de zoon van Folkert, met zijn vrouw. Dat was heel gezellig. We zijn toen een heel stuk over het eiland gereden, veel gezien en hebben lekker gegeten in een restaurantje, Rose Inn, dat er niet uit zag maar het was er super gezellig en het eten was heerlijk! Daarna gezellig thuis gezeten, maar ik was die middag echt kapot, (misschien door cocktail haha) dus ik ben even op bed gaan liggen. Moest wel mijn bed en badkamer afstaan haha maar dat was niet erg hihi. Die avond uit eten geweest bij It Rain's Fishes, was heel gezellig en lekker eten ! Allen een zwerfhondje, wat zo naar me keek, had honger !! Geeft papa wat vis eet hij het niet op... nou jaaaaaa. De volgende dag lekker gezwommen en geluncht met hun en toen gingen ze weer terug naar Curaçao. Daar waren zij op vakantie.
De dagen daarna elke ochtend op de pier gelegen en lekker gezwommen. In de middag lekker lui gedaan haha. Maar dat was ook heel gezellig hoor ! Boodschappen gedaan, met de honden gelopen en lekker lezen. Ik heb me in ieder geval elke dag vermaakt ! Het was dus echt heel leuk hier !!
De 15e zijn we begonnen met het duiken. Heb toen in 3 dagen 6 duiken gedaan was heel mooi en hebben veel gezien!! De diepste duik was 30,2 meter bij de Hilma Hooker, een wrak wat ze hebben laten zinken vanwege drugs en omdat ze de eigenaar nooit hebben kunnen vinden. Echt een heel groot mooi ding ! Ben ook nog bij Alice in Wonderland, de Zout pier, 18th Palms, Forest en Knife geweest ! Forest en Knife zijn 2 duikstekken op Klein Bonaire en ga je dus met de boot heen. Heb ook heel veel gezien, onder andere: murenes, schildpadden, squids ( inktvissen) , papegaaivissen, barracuda's, traponen enz enz zoveel soorten en kleuren en .............mijn lievelings visjes: het koffervisjes !! Het ergste was toen wij uit het water kwamen bij 18th Palm, waren er net dolfijnen langs gezwommen, die hebben wij net gemist en moeten vlak bij ons zijn geweest !!

Vandaag de 18e gingen ik en papa in de mangrove kanoën. Dat was heel mooi ! Mooie barracuda's gezien, een grote van 1,20 en nog wat kleintjes. Het was echt heel leuk maar wel bloedheet ! Daarna nog naar Lac Cai een soort dorpje met allemaal stapels schelpen, zo mooi !! Het water zooo blauw en in verschillende kleuren.
Morgen weg ! Echt niet leuk ! Dan moet ik het weer doen met skype enzoo maar ja volgende keer kom ik weer ! Heb er nu al zin ! Het was gewoon een hele leuke vakantie en echt geweldig om ze weer te zien en die kleine Tijger te ontmoeten, wat een raar beest haha ! Wel een schatje en Rakker heb ik ook zoo erg gemist maar was blij dat ik hem weer zag ! Heb nu al zin in de volgende keer !!!
X Lisa

Bon Tardi
Nou dametje een leuk verhaal. Het was ook lekker van ouds om je weer bij ons te hebben. We konden weer kiften tegen elkaar en dan zei jij "ïk hou ook van jou".
Nou scheet we hebben in ieder geval genoten van je en kijk er al weer naar uit dat je weer bij ons bent. Voor vanmiddag een goede vlucht en een dikke kus aan Menno
Ayo
Awwhh Lies wat een leuk en mooi verhaal!
Kan echt zien dat je t naar je zin heb gehad :)
Volgende keer ben ik ook van de partij :D Mis je wel, dus ben stiekem ook wel blij dat je terug komt :$
Tot maandag Dushi!!
XXX
Wat een leuk verhaal Lisa!! We hebben t met plezier gelezen....Leuk om te lezen wat jullie allemaal gedaan hebben!
Groetjes aan iedereen
Gaaf om te lezen Lisa, op naar de volgende keer!!!
Hi Lisa,
Wat een enthousiast verhaal zeg. Het is duidelijk dat je een heerlijke vakantie hebt gehad. Het is fijn dat je veel tijd hebt doorgebracht met je pappa en met Folkert, en ondertussen ook nog zoveel leuke dingen ondernemen.
Vanaf dinsdag zien we elkaar weer op school en misschien heb je dan nog wel meer te vertellen. Ik ben benieuwd.