Gert & Koos
Zo de dag is aangebroken, de 1ste van april en mag aan de bak !! Vandaag mee op het strand, gaan weer toeristen vermaken met snorkelen.. Ze vinden het allemaal weer mooi en prachtig, dus de oe's en de ah's vliegen weer om de oren. Ja wat wil je in dit mooie heldere blauwe water to ‘s middags @ Yellow de nodige dingen gedaan, mensen gesproken en geholpen ??? Leuk hoe enthousiast ze daar allemaal rondlopen en adviezen vragen. Yeahh ask me, hij die er net een goede maand zit hahaha !! Ach gewoon super leuk met mensen om te gaan en te helpen. Folkert is bij gaan bruinen vanwege de kleur die hij heeft, moet binnenkort weer naar Nederland en dan mag je niet wit aankomen !! Ja tuurlijk hij en wit ? Ken hem alleen maar als een bruine ' beach boy '. ´s Middags komt Ruth langs, zij gaat 1x in de 2 weken het huis verschonen. Man man wat een bruine poten van Rakker af en toe door het hele huis. Ja je leeft de hele dag buiten en dan op die witte tegels ................ logisch. Folkert heeft die mensen weer gebeld en gaan zaterdag weer even praten en waarschijnlijk over de hoeveelheid $$$$$$$$. We zullen wel zien, wij hebben iig een bedrag in ons hoofd zitten. Huis is al ingericht hihi.
De 2de en vandaag een dag @ Port, dit gaan mijn vaste dagen worden daar, de Zaterdag en de Zondag. Heb ik de hele dag deze toko alleen onder me hoede. Hier komen duikes tanks halen en brengen, tanks weer vullen, nieuwe duikers komen zich in schrijven, boten vertrekken hier vandaan en ze komen wat kopen in de shop. Kortom van alles en nog war iig. Patrick neemt mij deze dag onder zijn vleugels en gaat me van alles uitleggen over hoe en wat te doen !! Verveel me geen moment haha en dit gaat me lukken straks in me uppie. ‘s Avonds om 17.00 is er de opening van de nieuwe schoenenshop van Dive Friends, met een borrel en een happie. Thuis even omkleden en met zijn 2en er heen. Super gezellig en Folkert ontmoet mijn collega's wat voor hem ook super leuk is. Je kent hem en lult met iedereen en heeft het naar zijn zin. Belangrijk, want dit zal wel vaker gaan gebeuren en dan ken je ze tenminste. Lisa, dit is iets voor jou, als je er straks bent !! Slippers en schoenen in allerlei kleuren en met de nodige frutseltjes erop. Gelukkig kan je er maar op 1 stel te gelijk lopen, dus 1 paar is genoeg voor die 3 weken hihi !! Zag ik trouwens eens wat voor mezelf, is mijn maat er niet meer......... heb ik dat ???? Daarna naar het huis gegaan wat we op het oog hebben, lange tijd gesproken en ........... Folkert heeft een bod gedaan. We zijn benieuwd en ze komen erop terug. Met dit bod gaan ze iig niet akkoord, verwacht en we wachten wel af. Hij zou ons iig van de week bellen over hoe of wat en natuurlijk een tegenbod !!!
De 3de en weer @ Port, niet voor lang, want moet naar Yellow, te weinig mensen dus daar invallen. Nou echt geen probleem, want heb 2 guided dives om te doen en dus lekker duiken !!!! Ja waar zit ik hier toch ook alweer voor !?!? Cliff heeft een 2 tank boottrip, maar die gaat helaas niet door en mag hij met mij of ik met hem mee, hoe je het maar wil bekijken. We gaan naar Pink Beach en Angel City, 2 heerlijke duiken en weer heel veel te zien natuurlijk. Groen murene ( big one ), gevlekte riddervis, gekroonde engelvis, franse keizervis, lion fisch, koffervissen ( ja Lisa ), vele koralen en ga zo maar door. Jan geen foto's helaas, maar die komen zeker nog wel en Lisa zeker weten de koffervis voor jou !! Folkert heeft weer even bij gekleurd, bij vrienden langs geweest om even te buurten en te roddelen (geintje). Ook boodschappen gedaan, want morgen komen de eerste vrienden vanuit Nederland voor 4 dagen op visite !! Zij zitten 6 weken op Curacao en komen even over voor 4 dagen. Hij kijkt er naar uit, want ik ben weer aan het werk voor hele dagen. Het is sowieso gezellig natuurlijk. Woensdag en donderdag weekend, ga ik iig even duiken met Koos en Folkert met Gert ??? Ze gaan hun gang maar, die vermaken zich ook wel. Nou dat is gauw veranderd, of ik maandag vrij wil nemen, donderdag is er namelijk een cruiseschip. Zei eerst 'helaas', maar blijkt dat Koos & Gert maandagochtend al komen, dus no problem. Van die cruiseschepen moeten we het ook hebben in het hoogseizoen !!
Maandag de 4de de visite komt al vroeg aan om half 10 !! Eerst even een lekker koffie natuurlijk en het huis bekijken. Rustig aan en Folkert en Gert gaan even boodschappen doen voor de heerlijke tonijnsalade voor vanavond. Daarna gaan we even nar de Beach Hut, wat drinken , eten en natuurlijk even op het strand. Er staat een flinke wind, dus Folkert en ik houden het gauw voor gezien. Lekker een borrel met Maarten en raken in gesprek over het huis en de dingen die erbij komen kijken. Ziet er goed uit zegt hij en wij worden nog enthousiaster. Die mensen zouden deze week terug bellen, dusssss even afwachten. Maarten kent ook iemand van Telbo, voor tv en internet. Wordt even gebeld en ja hoor donderdag gaan ze komen, hehe wordt tijd !! Zou het dab toch echt gaan gebeuren na een maand geleden aangevraagd te hebben. 's Avonds heerlijke salade en lang nageborreld op de porche.
De 5de en vandaag weer met Patrick @ Port, zodat ik komende zaterdag & zondag alles alleen kan doen. Nou voor even dan, want Patrick wordt weg geroepen naar Yellow, dus gelijk maar alleen haha. Maar alles verloopt prima, de boot Sea Dragon geschrobt en heb een lekkere dag iig. Folkert heeft de visite meegenomen naar de pier en hebben daar heerlijk in de zon gezeten. Tussendoor heeft Folkert weer zijn werk gedaan met 1 hond en 2 katten die geholpen moesten worden. Ja dat gaat ook gewoon door natuurlijk nu. Hij heeft zijn draai daarin nu ook gevonden, echt wel blij voor hem !! Die mensen bellen en we komen een bedrag overeen YEAHHHHH. Zaterdag langs voor de puntjes op de I. Onze dag is helemaal goed !! Lekker de BBQ aangestoken en weer de avond leuk en gezellig afgesloten. Raar he hé.
Zo 6 april en een vrije dag, dus erop uit met Koos, lekker 2 duiken vandaag. Eerst Cha-cha-cha Beach op zoek naar het zeepaardje wat daar al maanden moet zitten. @ Yellow, krijg ik mijn contract, maar ga ik vanmiddag pas doorlezen. En ja hoor zeepaardje wordt gevonden en voor de rest een hele mooie duik 73 min.. Wat wil je hier op Bonaire !!! De 2de duik wordt Angel City, maar eerst even lekker een bak koffie bij Dive Inn. Met de duik weer op zoek naar iig die groene murene. Ook die wordt gevonden alleen zien we nu zijn staart ipv zijn mooie grote kop. Hmm jammer, maar een goede duik van 72 min., ja deze gaan er wel in hahaha. Eindelijk even wat foto's kunnen maken. Folkert en Gert hebben de markt en de winkels bekeken. Natuurlijk zijn ze ook even naar de pier gegaan, de zon he....... die mag je niet missen natuurlijk !! Ze hebben ook boodschappen gedaan, dus wat brengt de pot vanavond ?? Thuis lezen we het contract door en we zijn HEEL snel klaar. Dit klopt niet en het bekende ballonnetje knapt midden in me gezicht !!! Zie vervolg, dit plaats ik even tussendoor.
CONTRACT: Is totaal niet wat ons is toegezegd en waar we voor hierheen zijn gekomen !!! Ben niet de enige, was er nog 1 op dezelfde dag !! Zou $1500 gaan verdienen, maar wordt $1049 en dat scheelt zeg, verdomme ( zacht uitgedrukt ). In mijn proeftijd, 2 maanden, zelfs maar $850. Daar gaat de droom en ons koophuis !!! Zitten gelijk in een goede dip, wat nu ?? Terug naar Nederland ?? Dat is wel het laatste wat ik wil maar ja .......... Gezegd dat ik het bedrag beledigend vind, te laag en niet akkoord gaat met het contract. Zeker met wat mij toegezegd is !!! Goed gesprek gehad, maar wat kan ik daarmee ??? De lonen moeten hoger, maar heb ik nu niks aan !! Na een lang en goed gesprek met Folkert, ga ik toch tekenen met wat aanpassingen van onze kant en zien dan wel over 6 maanden hoe of wat. Na een goed gesprek met de General Manager, toch contract getekend. Balen, maar ga gewoon verder kijken en voelsprieten uitgooien. Dan wordt ik gebeld en kan voor mijn IDC ( instructeur opleiding ) gaan. Dit ging eerst ook niet door, te weinig gegadigden, maar kan de opleiding gaan volgen bij een andere duikschool. Daar hebben ze afvallers en kan daar aan mee doen en aansluiten. Ga ik gelijk meedraaien als instructeur bij Dive Friends en verdien meer. Pak dit met beide handen aan en alles ziet er weer rooskleuriger uit voor de toekomst. Blijf lekker gewoon bij Dive Friends werken, waar ik het ontzettend naar me zin heb. Leuke collega's en gewoon ontzettend leuk en gevarieerd werk en daar kwamen we toch voor !!!! De droom is niet uit elkaar gespat, op een paar kleine dingen na, maar die zijn te verwaarlozen haha. Kort maar krachtig en allemaal gebeurd in een aantal dagen !!! We zijn niet zielig en zitten nog steeds op Bonaire en hopelijk voor een hele lange tijd !!! Gaan op zoek naar een ongemeubileerde huurwoning en voor hoe lang ????????? Heel lang hopen we.
De 7de weer naar Yellow, iets met tegenzin, maar als ik er eenmaal ben !! Lekker een guided dive, even relax onderwater hangen, heerlijke duik maar niet zo lang 45 min. De duiker slurpte echt lucht, maar vond het wel super en tip dusssssssss. Voor de rest de nodige dingen @ Yellow gedaan. Koos en Gert zijn naar Kralendijk gelopen en Folkert is weer met Tinneke op pad geweest. Hij blijft zijn goede daden volhouden haha. Vanavond vertrekken Koos en Gert weer, ze zijn zo voorbij die 4 dagen. Folkert brengt ze weg en we zijn weer met zijn 2en. Nodige gespreken over contract.
8ste Vandaag weer samen met Patrick @ Port, van het weekend echt alleen draaien. Gaat allemaal prima en de compressors schoon gemaakt !! Duikers ingeschreven en uitgeschreven. Heb ook de mensen van het huis gebeld, om te melden dat de koop helaas niet door kan gaan. Nog geen contract, dus geen hypotheek. Ga die mensen ook niet aan het lijntje houden !! Flink balen voor beide partijen natuurlijk, maar is niet anders. Ze vroegen nog of het om het huis zelf ging, maar dat is echt niet het geval. Gewoon een leuk mooi huis, maar ja. Spreken af dat we weer bellen, als we meer weten of kunnen doen, en als zij het huis nog niet verkocht hebben. We gaan iig verder kijken naar huur huizen, niet makkelijk, maar ook niet opgeven iig. Folkert is naar de pier geweest en heeft bij de overburen een borrel gehaald. Lizzy komt langs bij Folkert. Ze heeft haar hond Divi bij zich, vind rakker wel leuk. Alleen hij is niet zo speels, helaas Rakker. Eindelijk heeft Rakker ook weer eens gezwommen, wel weer lekker voor hem.
De 9de en vandaag weer @ Port, wel jammer want vandaag is de clean up dive en kan ik dus helaas niet bij zijn. Een rustige dag, want iedereen is verder bij de duik aanwezig. Komen wel enkele duikers maar zijn er niet erg veel. Onder het vullen van de tanks de knoppen veranderen en nieuwe plaatsen. Folkert doet het rustig aan en gaat weer zwemmen met Rakker. Uit mijn werk snel naar huis voor de BBQ, die geregeld is voor na de cleun up dive. Waren toch bijna 100 duikers aanwezig en er is weer veel troep uit het water gehaald !!! BBQ is gezellig met een loterij en duurt zo tot half 9 dus de avond is al bijna voorbij. Thuis lekker een afzakkertje genomen.
Zo zondag en vandaag gaat Rakker mee naar mijn werk. Even kijken hoe hij dat vinden, want dan neem ik hem op zaterdag en zondag mee naar mijn werk. Zeker als Folkert naar Nederland is volgende week. Gaat prima natuurlijk hij is zo makkelijk en verwelkomt de duikers die komen haha. Ze vinden het allemaal leuk en spelen met hem. Heeft aandacht genoeg iig. Wijkt alleen niet van mijn zijde als ik ergens heen loop of wat dan ook. Folkert gaat even naar de pier wil bruin zijn als hij in Nederland aankomt, zou toch wat zijn anders !! Gaat nog even buurten bij vrienden en komt even langs voor een koude versnapering en neemt alvast Rakker mee naar huis. Thuis weer tijd voor een koud biertje want tenslotte heb ik nu weekend !! Morgen eerst wat afspraken langs, dus kan genieten van de avond voor het weekend. Nog even gesproken over mijn contract en wat aanpassingen daarin. Folkert gaat een advertentie laten plaatsen in 4-sale, huurhuis gezocht voor 1 jaar of onbepaalde tijd, kijken wat hieruit komt. Voor september moeten we een ander onderkomen hebben dussssssssssssssssss.
Mattie, wat een leuk verhaal weer.
Ik ga niet overal op reageren maar ik merk wel dat je jezelf wel vermaakt.
Leuk ook dat ze je vanalles laten doen.
Als je alleen maar snorkelaars of alleen maar duikers mag begeleiden wordt het snel saai.
Dit is dus geweldig dat ze je overal aan mee laten doen.
Heel veel succes met je IDC, go get them!!
Ik hoor graag van je hoe het gaat en hoe je het vindt.
Jan
Heeeee!!
alvast 1 opmerking: Folkert moet zich echt niet zo druk maken want naast hem schaamde ik me gewoon voor mijn benen die net melkflessen zijn! Het was een heel gezellig weekend met Folk, we hebben lekker een paasontbijtje gehad :)
Leuk verhaal! ik wil zooooooo graag koffervisjes zien, ze zijn vierkant echt zo cool haha.
mis jullie heel erg!
ik hoop dat alles gaat lukken met het huis, kan ik me eigen kamer gaan inrichten voor als ik kom :D
Heeeeleeeeeee Dikke XXXXXXXXXXXXXXXXXvoor jullie3
Loveyou!
p.s: dat worden echt geen 1 paar slippers he!
voor voor elke week 2 paar. smorgen en savonds of gewoon elke dag afwisselen. iig 6paar voor de hele vakantie hoor! meer mag natuurlijk altijd :D
XXXX