Robert-Folkert.reismee.nl

een eigen huis een plek onder de zon

Weekend en alweer de 19de, nou weekend ?? Weet nog niet wat mijn echte weekend gaat worden straks, als ik werk. We gaan er iig een rustig dagje van maken !! 's Ochtends lekker naar de pier, we moeten bij kleuren, vooral ik lijk nog wel een tourrist en dat kunnen we net niet hebben natuurlijk. We wonen hier toch en dan moet je wel een mooi bruin kleurtje hebben, hoewel Folkert al een local lijkt !! Tussen de middag weer even naar huis, Rakker moet ook zijn behoefte doen. Bijna iedereen laat de hond het in zijn tuin doen, maar Rakker wil zijn tuin schoon houden en doet dat niet. ‘s-Middags naar de Beach Hut even een biertje doen en een lekkere sandwich tuna of een echt patatje !! Maart is aan het werk en begint tegen Folkert te praten over Chantal die Folkert kent, wel van vroeger. Folkert moet even goed na denken !?!? Het blijkt dat Folkert altijd de post ging halen in Zeist en die dame waar hij het bij ging halen kent hem nog !! Zullen Maarten en Chantal wel een keer over gehad hebben. Ze zitten ook op Lagoen Hill en ik zeg, 'nou gaan we even langs', maar ja Folkert zegt 'komt nog wel'. Maart staat erbij en kijkt ernaar, pakt zijn telefoon belt en zegt, 'nou hier heb je haar'. Dus kortom, na 15 minuten zitten we er haha !! Leuk om die 2 verhalen en herinneringen op te horen halen van 15 jaar geleden. 'Ken je die en die, ohh en weet je die nog', ja zo gaat dat dan he. Dus we hebben een paar uurtjes bij Chantal en Hans gezeten, zij duiken ook en zitten hier 5 maanden. Hebben een subatical, lekker hoor als dat zo kan. Als wij verhuisd zijn, komen ze maar een borrel terug halen. Binnenkort ook maar eens met ze duiken bij Sorobon want daar hebben ze verd..... gedoken met dolfijnen en tig schilpadden gezien en als ik iets niet kan hebben dan ...... haha !!

Zondag de 20ste, final day op Lagoen Hill. Morgen verhuizen naar Kaya Beni. Weer even naar de pier en ‘s-middags een beetje rommelen en wat spullen inpakken voor morgen. Linda komt eten en verder dus een echte zondag !!!

En ja hoor de 21ste, D-day, we gaan weg en wel naar ons eigen stekkie voor de komende 6 maanden. Volop koffers en tassen ingepakt. Gaat alles erin en mee? Dat zal wel moeten want het is ook gekomen ! Nog even zwemmen met Rakker, dat zal wel wat minder worden nu. We gingen elke dag, maar nu zitten we straks wel wat verder weg van Lagoen. Linda komt nog even een bakkie doen, want ze wil nog steeds een foto van een kolibrie, die volop zitten bij ons. Zoals gewoonlijk, zijn die er net NIET als zij er is !!! Alles past zo'n beetje in de Dodge, dus het blijkt maar weer, een hele goede koop the red devil !!! Op naar Kaya Beni naast # 7, alles blijkt gelukkig nog in de bak te zitten bij aankomst en de dozen die daar stonden zijn er ook allemaal nog. Het is een beetje bewolkt, wat goed uitkomt met uitpakken en neer zetten. Folkert pakt alle koffers uit en ik zet de porche vol met de launche set en eethoek ! Alles krijgt een plekkie en we vallen met een koud biertje/colajenever neer in de zithoek buiten. Linda komt ook nog even kijken hoe wij erbij zitten en zet ons voor eeuwig maar voldaan vast !!!! Heerlijk dat we nu even alles kunnen doen en inrichten zoals we zelf willen ( niet nadenkend voor over 6 maanden ) !!

‘s-Avonds heerlijk zitten chillen op de porche.

De 22ste, geslapen ?? Nou het is wennen aan het bed, een super dik en zacht matras, als de één zich draait, draait de ander automatisch mee haha ( valt eigenlijk niet om te lachen ) !! We zitten duf buiten aan de tafel en spreken af, dat als we weer zo'n nacht hebben in de andere kamer gaan slapen. Voor we het weten is het 13.00 en gaan we 2 koophuizen bekijken. De eerste valt direct af, zó klein, de 2de is leuk en lekker ruim en die kan het wel eens worden als we niks te huur kunnen vinden.

Zo hier weer eens een normaal persoon. Het is niet allemaal rozengeur en maneschijn. Huizen zoeken is en wordt een groot probleem. Ongemeubileerde huurwoningen zijn haast niet te vinden. Vandaar wordt het waarschijnlijk koop?! Kalote hoor. Maar ja we gaan stug door. Maandagmiddag ff naar de bank, om te vragen wat voor een hypotheek wij kunnen aangaan. Want om gelijk al ons geld in een huis te stoppen zie ik niet zo zitten. Wil nl wel af en toe naar Nederland en voor niets gaat de zon op. Inmiddels wachten we al ruim twee weken voor een aansluiting van TV en internet. Schijnen de modems niet te zijn op het eiland. Zoals zovele dingen noem maar het beestje bij de naam (whisky, genever) tja daar vraagt dit goddelijke lichaam naar. Dus zodra er genotsmiddelen zijn gelijk een aantal flessen inslaan.

Waarschijnlijk volgende week TV en Internet. TV mis je niet zo erg daar we 's-avonds altijd rond een uur of 8 a 9 pas gaan eten. Maar Internet is toch wel een must. We tappen momentheel van de buren af, maar de afstand is te groot. Dus de ene keer een zwakke verbinding en de andere keer naatje!!!!!

Met de gezondheid van mij gaat het ook niet zo denderend , uitslag op mijn benen wil maar niet echt genezen. Er is wel verbetering maar nog niet optimaal. Het heeft allemaal zijn tijd nodig vooral dat oude lichaam hihihihi.

Levensstandaard is hier toch wel duurder geworden. Komt toch door de invoering van de dollar. Maar ja dat weten we nog van Nederland in 2001 met de euro. Voor de rest sukkelen we hier wat door en vind ik het nog steeds lekker. Heerlijk die warmte. Geen koude nachten en ochtenden meer maar lekker in je korte boek 's-ochtends bijkomen op de porche met een bakkie en een peuk. Geen dichte schoenen met kousen, maar lekker op je blote kakkies. Rakker moet nog steeds aarden. Hij is een stuk lomer geworden, wordt tijd dat we een tweede hond erbij nemen kan die wat levendiger worden. Hij lijkt nu meer op mij Ik hoor jullie al gniffelen, niet doen!!!!!!!!!!!!!!!!!

23ste vandaag weer @ the beach, 2 groepen snorkelaars. Briefing en iedereen het water in, zie ik opeens dolfijnen en brul 'dolphins' bijna iedereen hoort het en wil ze natuurlijk zien !! Sommige gaan staan en zitten als iets dieper dus gaan koppie onder, waardoor snorkel vol loopt met water en dat is moeilijk ademen. Dus volop geproest over het water. Bij de 2de groep zit een ouder dametje, die pas 1x gesnrkeld heeft en niet zo goed durft. Ik zou de tour doen maar daar is niemand voor, dus ga met dat dametje. Hand in hand gaan we langzaam beginnen tot ze het echt leuk gaat vinden. We zwemmen steeds langer en verder tot we boven het riff hangen. Nu vind ze het prachtig en zwemmen zo een half uur hand in hand door het water. Ja en op het strand wil ze met haar vriendin met de deze adonis op de foto ! Prima toch !! Folkert heeft visite gehad van Ruth en die wil 1x in de 2 weken op zaterdagmiddag ons huis schoon maken en weet waarschijnlijk wel een huurhuis voor ons, alleen die is nog in aanbouw. Als folkert haar naar huis brengt, rijden ze even langs. Toevallig komt de buurman ook thuis en die heeft het onder zijn beheer. Het huis moet september/oktober klaar zijn en is ongemeubileerd !! Yeah dat is wat we zoeken en als ik thuis kom is Folkert super enthousiast !! We bellen Gerard en kunnen de volgende ochtend al weer gaan kijken.

24ste en gaan kijken bij het huis. Inderdaad een leuk huis en we zien het allebei wel zitten. Gerard komt ook weer thuis en gaan even dingen bespreken. Hij gaat morgen naar Nederland en gaat het bespreken met de eigenaar/verhuurder. We spreken af, dat wij de eerste gegadigden zijn en hij gaat de kosten bespreken !! We horen het volgende week als het goed is. Zo dit is een goed bericht toch !! 's Middags weer @ Yellow geweest en van alles gedaan zoals een DM behoort te doen. Folkert heeft Els ( over buurvrouw) weggebracht, want die gaat 2 weken naar Nederland.

25ste, weer @ Yellow en ga een DSD mee draaien. Yeah right, wel even wat anders dan in een zwembad van 3 meter diep !! Stroming, zandstorm onder water ( vinnen die het zand opdwarrelen )en stukken minder helder water dus. Ik doe hoofdzakelijk de skills, daar Asko met 1 persoon bezig is. Gaat goed, maar er zit alleen een dame bij, die het niet zo ziet zitten allemaal. Onder het duiken, kleine 20 minuten, moet ik alle zeilen bij zetten om die dame op koers te houden !! Links, rechts, boven en beneden. Boven gekomen, geeft ze toe, dat dit helemaal niks is voor haar. De rest vond het super iig. Asko vraagt me of ik nog steeds instructeur wil worden en volmondig zeg ik JA haha. Als ik weg ga, krijg ik papieren mee om in te vullen, die ik maandag weer moet inleveren voor straks als werknemer !! Folkert heeft de pier bezocht. 's Middags even naar de giro voor hoogte van hypotheek, maar moeten maandagmiddag terugkomen met de papieren en gegevens. Hebben gelukkig, ondanks de verbinding, even kunnen skypen met Lisa. Heerlijk als we haar stem horen en weer horen lachen !! Het blijft MIJN meissie !! Zelfs Rakker bleef naar de laptop kijken. Uhhhh hoor ik nou een bekende stem, waar zit je dan haha !!

26ste vandaag even de markt bezocht, waar de mensen van het eiland hun oogst en stekken verkopen, dit is elke zaterdag. We hebben een stek gekocht van een plant met oranje bloemen ( hopelijk ) en zijn benieuwd wat en hoe groot dat gaat worden. ‘s Middags weer even naar de pier en daarna bij Errol (oud collega) & Ann langs. Errol was er niet, die was het huis van zijn dochter Deva aan het verven. Als Ann het ons uitlegt, woont ze vlak bij ons en rijden daar even langs. Drukte in het huis, met schoonmaken en verven maar een leuk ontvangst haha. Deva heeft net een dochtertje gekregen en hebben net deze woning gehuurt. Errol was blij dat zijn oude collega weer op Bonaire is en nu ook WEER gaat wonen. Het koude biertje bij hem komt nog wel, voorlopig zijn we niet weg. Thuis op de porche, valt de stroom uit, 'dit is Bonaire' zegt Folkert en na een dikke 2 uur is het er weer. Kunnen we gewoon douchen en eten met licht erbij !! Ondertussen slapen we nog steeds in het zelfde bed en zijn we eraan gewent !! Zo dit is zondagochtend al werkend op de porche aan the story van de afgelopen week !!

Carmen

Dat gaat helemaal goed komen met jullie daar dat lees ik alweer ;-)
groetjes en geniet van jullie leven daar!

lisaa&Femke

heee lieve Folke&Pap, ik zit hier weer in de klas, school is uit. Femke en ik lezen elkaar omstebeurt een dag voor :P Femke wil ook nog even wat zeggen!

Femke: ik vind het heel leuk dat jullie zo een blog hebben!! ik volg jullie nu ook van af vandaag:D dankzij Lisa natuurlijk! Veel geluk&plezier in bonaire! ik lees het volgende verhaal wel weer :)

nu ben ik het weer (lisaa)
ik mis jullie! en goed idee zeg nog een hond:) ik wist het al maar okee:)
Heee ik hou van jullieeee!! en ik zie Folkert weer bijnaa :D :D :D :D :D :)
Loveee jullieee!!

xxx Lisa&Femke

en ojaaaa

hou van jullie

Harry BvG

Ben benieuwd hoe het gaat aflopen met het huis. Wens jullie veel succes toe. Zelf zit ik nog steeds in Borneo/Maleisië. Het bevalt mij hier uitstekend.
Groetjes.

Anita en Michel

Hey lekker jochies....

Volgende week is het paas weekend;)
En dan gaan we naar chamavi...
Even lekker weer lulle met iedereen....

Folkert begreep dat jij r ook bent...bel ons ff dan...
komen we een borrel drinken... en natuurlijk ff knuffelen...

ouwe snoeperd..

xxx van ons...
Anita, Lotte, Susan en Michel

Buuf

Leuk weer wat te lezen over jullie.
Folkert, ik zie je volgende week! Gezellig!
Kom je dan wel een avondje, dan ziet Dennis je ook.

Groetjes!

folkert

Tuurlijk scheet. Wil Dennis en de kids weer ff zien. Tot volgende week.
Ayoooooooooooo