Dodge RAM1500
Zo de 9de maart, vandaag D-day. Als het allemaal mee zit, kunnen we vandaag de Dodge RAM 1500 op gaan halen. Ennia is open en dan kan de verzekering en belasting geregeld worden yeahhh. Eerst weer een ochtend mee draaien @ de duikschool. Weer een schip aan de wal en ga vandaag naar het strand (Donkey Beach). Van de boot komen 34 snorkelaars. Tent opzetten en de stoeltjes, tafels, koelbox drank, snorkel spullen, tipbox enz klaarzetten. De snorkelaars worden met de bus afgezet en door ons ontvangen. Na de briefing kunnen ze te water. Zie zoveel verschillende trukendozen uit de kast gehaald worden om te water te gaan, maar iedereen komt erin en er zelfs weer uit. Heel leuk om te doen en tevreden stappen ze allemaal weer de bus in.
Folkert is naar de pier geweest en onder het uitlaten/zwemmen van Rakker, wordt er een afspraak gemaakt om 2 uur bij Ennia te zijn. Folkert haalt me weer op, blij als we 2 auto's hebben, en gaan richting Ennia. Snel wordt alles geregeld en kan ik bij de belasting de kentekenplaten halen en betalen. De kosten vallen hier echt mee vergeleken met Nederland. Vergelijk alleen niet de wegen met die van Nederland, blijven gaten in de weg ontwijken, of te wel slaom rijden !!! Als er al opeens geen ezels of geiten midden op de weg staan. Dan richting Emiel en de auto wordt betaald, de dollar staat heel goed voor ons ten opzichte van de euro, en is onze eigendom. Zo zijn we daarmee niet meer afhankelijk van elkaar. Zal Folkert er ook in gaan rijden hahaha !?!? Niet koken vanavond maar lekker eten bij Linda. De dag eindigt goed, want het geld van het verkochte huis is binnen en hebben daar geen omkijken meer naar.
Vandaag alweer de 10de weer een ochtend meedraaien. Rij er nu zelf heen in het rode monster. Kan de hele ochtend nieuwe draaiknoppen op alle flessen gaan zetten, zowel air als nitrox. Ik kan je vertellen, zijn er niet weinig, maar hoort er ook bij. Gelukkig zijn we met zijn 4en. Folkert heeft weer zijn gang naar de pier, nu lijkt het zeker alsof hij al jaren bivakkeerd op Bonaire. Het is pas 2 weken haha !!! Vanmiddag bij Telbo langs, om vanaf volgende week in ons huis voor 6 maanden, TV en internet te regelen, tja we kunnen zelfs ned 1, 2 en 3 ontvangen op dit kleine eilandje. Dit gaat ook weer vrij vlot en komt goed, met een speciale aanbieding ook nog !!! 'Gaat wel erg snel en soepel allemaal voor jullie', horen we van iedereen hier. Nou gelukkig maar, want met die zon en warmte moeten we ons niet te druk hoeven maken !!! Weer eens internetten bij het zwembad en even op skype gezeten met Lisa. Heerlijk hoor als je zo met elkaar kan praten, kosteloos, webcam aan en heeeeeeeeeel lang.
De 11 en 12de , twee dagen relaxen, geen dingen te regelen maar alleen onze kleur van ons huidje. Lekker een paar uur op de pier. Zwemmen en snorkelen in het heldere blauwe water om ons heen. Wel even de dozen bij Els & Nick weggehaald en overgebracht naar Kaya Beni, waar we maandag de 21ste intrekken. Heerlijk ons eigen plekkie voor de eerste 6 maanden !! Kunnen we echt alles gaan uitpakken. Ben benieuwd hoe Rakker het nu daar weer gaat vinden. Tot nu toe zwemt hij elke dag, maar dan zijn we er een stuk verder vandaan, van Lagoen. Maar vinden best wel weer een stekkie voor hem. Op de porche weer genieten van alles om ons heen en Linda weer komen eten. Mijn kookkunsten stijgen met de dag, maar of ik Folkert daarmee inhaal ????
Gaat hard en alweer de 13de vanochtend weer @ Yellow geweest en the walk inn people geholpen. Helpen met the gear (uitrusting), de mooie stekken uitleggen en alle andere vragen. Heerlijk zulke duikers te helpen, ze zijn zo enthousiast en zorgen dat ze het nog leuker gaan vinden. Gelijk een afspraak met Peter gemaakt, hij verlaat in juli Bonaire, en gaan even bij zijn huis kijken van de week. Misschien wel het volgende stekkie voor ons na 15 september en hopelijk voor langere periode als dat mogelijk is. Folkert heeft een bakkie gedaan bij Lizzy en Marianne, nadat hij op de pier is geweest en heeft afgesproken @ Plaza vanmiddag voor Happy hour met live muziek en een goede disc jocky. Ben benieuwd, maar kan alleen maar gezellig worden !! Yeah feest @ the beach !! Zon, strand, lekkere muziek, bier en een mooie zonsondergang. Het was zeer geslaagd, dit is wel duidelijk.
De 14de een rustige ochtend, Folkert heeft de dokter gebeld, zit onder de vlekken op zijn been, dit kriebelt ook nog als een gek en opgezwollen enkels/ polsen. Hij kan morgenochtend langs komen. Zal wel een allergie zijn denken wij. Voor Folkert sowieso een rustig dagje en geen zon dus. Linda komt iig even langs vanmiddag. Ik ben om 12.00 bij Dive Inn (lokatie van de duikschool ) en ga mee op de Frenzy, wordt dus klein Bonaire. Heerlijk 2 duiken gedaan en vooral weer veel gezien. 2 schorpioenvissen met de bekken aan elkaar vast ?? Ruzie om hun territorium ?? French kiss ?? We zullen er nooit achterkomen iig. Schilpad, murene's, vissen in alle kleuren van de regenboog en vele soorten koraal. Mis alleen nog het zeepaardje !! Helaas gaan foto's, Dive Master met een camera is onmogelijk en is nog erger dan een DM zonder snorkel hé Diana, of niet Jan ??? De dag was een beetje bewolkt, dus de zon liet ons vandaag zitten in de kou !!! Ach dit zal wel vaker gebeuren, zolang de korte broeken maar aan kunnen blijven !!
Leuk allemaal! ik wil ook!! :P
gister musical gehad, ging erg goed ben tevreden, Anita,Michel,Lotte&Susan zijn geweest:) miste jullie wel hoor!
Echt erg voor Folkert, die baalt/baald/baaldt natuurlijk!?
Beterschap Folk!! (L)
nou dikke kus vanuit hier!!
LoveYou3!!
Leuk joh dat alles zo snel geregeld kan worden. Je hoort veelal dat op Bonaire alles lang duurt. Vind je wel een patser met een Dodge of ben ik een beetje jaloers. Geniet er van. Hoop dat alles goed gaat met Folkert, maar dat horen we de volgende keer wel ...toch?